Da min siste dag hos Oceaneering begynte å nærme seg, fant eg ut at eg ville overraske mine fantastiske kolleger. Så da fant eg ut at eg ville bake en kake å ta med på jobben tirsdagen.
Som oftest pleier eg å være skikkelig lat og lage en langpanne sjokoladekake fra Toro når eg skal lage sjokoladekake. Men fant ut at denne gangen skulle eg prøve å lage ALT fra bunnen...
Eg brukte sjokoladekake oppskriften til Freia som står på baksiden av pakkene med bakekakao, som lyder slik
3 stk egg
4 dl sukker
5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
3 ss bakekakao
300 gr smeltet smør
1 dl melk
Egg og sukker piskes til eggedosis, det tørre siktes i og røres inn vekselsvis med melk og smeltet smør. Ha alt i en smurt springform (22 cm står det i oppskriften, men eg brukte en på 24 cm). Stekes ved 180 grader i 30-40 minutter.
Da kaken var ferdig fikk den stå til avkjøling i mens eg laget glasur, sukkerpasta og icing. Eg startet med sukkerpastaen, da det er greit å la den hvile litt før en begynner å bruke den. Eg fulgte denne oppskriften:
- 4 ss vann
- 4 plater gelatin
- 195 g glukose (du kan også bruke lys eller hvit sirup)
- 30g flott matfett
- 1000 g melis
- 2 ss vaniljesukker eller annen smakaroma
Som eg fant på bloggen Villa Perlesukker. Det eg så nå i ettertid er faktisk det at ho som står bak Villa Perlesukker, Anne Brith, er med i programmet "Hele Norge baker"! :)
Her er den ferdige sukkerpastaen... Det blei en del! Så nå har eg
Dermed laget eg fyllet til kaken, smørkrem.
- ca 300 g melange
- ca 500g melis (det er en pakke)
- 1 spiseskje bakekakao
Det er veldig lurt å sette ut smøret på disken en god stund før en tenker å lage smørkremen, hvis ikke risikerer en at smøret er så hardt at en ikke klarer å røredet sammen med melisen. Eg kjører smøret i Kenwood maskinen min og blander i melis litt etter litt. En må smake seg til hvor mye melis en synes det er godt å ha i smørkremen. Eg personlig synes kremen er best når den ikke smaker for mye smør... :)
Eg laget smørkremen ganske mild, så ønsker en litt mer sjokoladesmak på smørkremen er det bare å smake
til med mer bakekakao.
Joakim synes det var veldig kjekt å få slikke slikkepotten for smørkrem.
Barne forkle han har på seg kjøpte eg for mange år siden når eg jobbet på Jernia. Så nå begynner han å bli så stor at det går an å bruke det, men det er litt stort enda og eg må brette det opp litt. Det står "Super chef in training" på det :) Gøy når de små kan være med på kjøkkenet og hjelpe til. Men begrenser seg litt hvor lenge han gidder å stå i ro, så det blir litt løping rundt i hele huset samtidig :)
Kaken skar eg i to og la et godt lag med smørkrem mellom de to delene. I tillegg la eg et godt lag utenpå hele kaken. Dermed kjevlet eg ut sukkerpastaen og la den over kaken.
Oppskrift på roser fant eg på nettet Kakefesten. Synes oppskriften var veldig enkel og grei å skjønne for meg som aldri har laget roser før.
Tilslutt festet eg rosene med å ta en dråpe vann på baksiden av rosene før eg satt de ned på kaken.
Nydelig kake :) Og takk ofr hyggelig omtale <3 God klem og fortsatt fin søndag.
SvarSlettMvh
Anne Brith
Takk for det! Eg har i ettertid prøvd ut flere av dine oppskrifter og du er utrolig flink! :) Følger deg på "Hele Norge Baker" :)
SvarSlettHa ein fin uke videre! Klem <3