Tenkte eg skulle dele den beste oppskriften på foccacia som eg har funnet, med dåkker. Den er heilt utruleg enkel og så fantastisk god!
Du treng:
1 kg hvetemel
20 g salt
1 pk fersk gjær
1 liter lunket vatn
1 kg hvetemel
20 g salt
1 pk fersk gjær
1 liter lunket vatn
Sånn går du fram:
Bland ut den ferske gjæren i det lunkne vatnet. Bland godt!
Tilsett 20 gram salt.
Bland hvetemelet i vatn-og gjær blandingen.
Nå er deigen skikkelig klissete og det er perfekt!
Legg plastfolie over bakebollen og la den heve/boble på en lun plass i 30 minutter.
Kle en langpanne med bakepapir. Tøm den klissete deigen over i langpannen og fordel det jevnt utover.
Så skvetter du litt av din beste olje utover deigen i langpannen.
Tilslutt tar du litt grovt havsalt ( eg har brukt maldon salt), ca 1 ss, og strør utover deigen.
Steik i ca 25 minutter på 250 grader.
Bland ut den ferske gjæren i det lunkne vatnet. Bland godt!
Tilsett 20 gram salt.
Bland hvetemelet i vatn-og gjær blandingen.
Nå er deigen skikkelig klissete og det er perfekt!
Legg plastfolie over bakebollen og la den heve/boble på en lun plass i 30 minutter.
Kle en langpanne med bakepapir. Tøm den klissete deigen over i langpannen og fordel det jevnt utover.
Så skvetter du litt av din beste olje utover deigen i langpannen.
Tilslutt tar du litt grovt havsalt ( eg har brukt maldon salt), ca 1 ss, og strør utover deigen.
Steik i ca 25 minutter på 250 grader.
Om du ønsker å ha på oliven og tomat tas det på når det er 10 minutter igjen av steike tiden.
Nå kan du bare glede deg til den er ferdig;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar